Recept

Chocoladesalami

Deze zoete salami, die bijna niet te onderscheiden is van de echte, maakte ik als kind vaak met mijn moeder. Het is heel makkelijk en als je alle ingrediënten klaar hebt staan, is het alleen een kwestie van samenvoegen en op laten stijven.

Ingrediënten

  • 80 g pure chocolade
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g kristalsuiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 50 ml zoete marsala (of melk voor een alcoholvrije versie)
  • 150 g amaretti
  • 150 g biscuitjes
  • 3 el volle melk
  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Hang een hittebestendige kom boven een pan met een laagje zacht kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer regelmatig tot de chocolade is gesmolten.
  2. Meng de boter met de suiker. Meng hier ook het cacaopoeder en de marsala door. Verkruimel met je handen de amaretti en de biscuitjes (er mogen nog grote stukjes in zitten) en meng deze erdoor, samen met de gesmolten chocolade. Voeg met 1 eetlepel tegelijk de melk toe tot je een deeg overhoudt dat bij elkaar blijft.
  3. Leg het deeg in de lengte midden op een stuk bakpapier of vershoudfolie. Rol het papier op rond het deeg en vouw de uiteinden dicht. Rol er een laag aluminiumfolie om en draai deze aan de uiteinden strak aan het deeg tot een salami te vormen. Leg hem 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Haal de salami uit de koelkast en haal het papier eraf. Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker en rol de salami erdoorheen zodat hij helemaal bedekt is met poedersuiker. Snijd hem voor het serveren in plakken van ca. 2 cm.

Dit recept en meer kan je vinden in Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Ontdek meer recepten

Alle recepten
Deze website gebruikt cookies