Leer de kunst van het bakken met desem. Wil je leren hoe je een perfect gebakken desembrood of een smaakvolle focaccia maakt? Doe dan mee aan de workshop Bakken met Desem, gegeven door professioneel desembakker Kay Krijnen.
Tijdens deze extra lange bakworkshop ontdek je de fijne kneepjes van het bakken met desem. Je duikt in zowel de theorie als de praktijk en leert stap voor stap hoe je verschillende soorten deeg maakt. Deze workshop is ideaal voor beginners en interessant voor gevorderden. Onder begeleiding van Kay leer je wat desem is en hoe het werkt, hoe je een perfect desembrood bakt en hoe je je eigen desemstarter maakt. Deze workshop is inclusief lunch waarbij we onze zelfgemaakte versgebakken focaccia gaan maken. Aan het einde van de dag ga je naar huis met je zelfgebakken brood, een brood om thuis af te bakken, een desemstarter en een rijsmandje. Zo kan je thuis direct aan de slag!
Is de workshop volgeboekt? Stuur een mail om op de wachtlijst geplaatst te worden. Bij een afmelding wordt er contact met je opgenomen.
Heb je dieetwensen/allergieën? Geef dit bij het afrekenen aan in het veld opmerkingen. Neem altijd eerst contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Bij annulering van deelname vanaf 1 week voor aanvang van de workshop is geen restitutie mogelijk. Bij annulering vanaf 3 weken tot 1 week voor de workshop wordt 50% van het bedrag gerestitueerd.
Kay Krijnen is eigenaar van bakkerij Lavett, een ambachtelijke desembakkerij in Utrecht. Hij levert handgemaakte desembroden aan meer dan 20 restaurants en winkels. Met lokale granen, duurzame ingrediënten, tijd en liefde maakt hij gezond brood vol smaak. Bovendien draagt hij met zijn broden bij aan biodiversiteit: meer akkerbloemen, vlinders, bijen en bodemleven. Kay deelt graag zijn uitgebreide kennis over brood, meel en desem!
Meer over LavettDe prijzen zoals aangegeven op de website zijn inclusief koffie en thee. Alle overige drankjes die genuttigd worden (frisdranken, bier en wijn) kunnen na afloop van de workshop afgerekend worden.
Tijdens de workshops op inschrijving zijn individuele aanpassingen niet altijd mogelijk. Dit hangt erg af van de wensen en het soort workshop en zal altijd even overlegd moeten worden. Neem daarom contact op om te bespreken wat mogelijk is. Bij een workshop op maat kan bijna altijd rekening gehouden worden met allergieën en dieetwensen omdat het programma en menu speciaal voor jou worden samengesteld. Kijk voor meer informatie hierover bij de workshops op maat.
Vanaf 8 personen is het mogelijk om voor je eigen groep een workshop op maat te organiseren. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina workshops op maat.